スポンサーサイト

上記の広告は1ヶ月以上更新のないブログに表示されています。
新しい記事を書く事で広告が消せます。

227 美味しいトマト(1)

227 美味しいトマト(1)
227 美味しいトマト(1)
11月17日に放送された記事<Kial ruĝaj tomatoj estas pli bongustaj>です。 




1
En nia hejma ĝardeno ni ĉiujare plantas tomatojn en potoj. Ili bezonas multe da prizorgado, sed fine la rezulto estas rilate al la kvalito tre kontentiga. Ili maturiĝas per veraj sunradioj kaj tio estas gustebla. Ili havas pli fortan aromon ol tomatoj el la superbazaro.

En nia hejma ĝardeno ni ĉiujare plantas tomatojn en potoj.
En nia hejma ĝardeno私たちの家の庭に
ni ĉiujare plantas tomatojn私たちは毎年トマトを植える
en potoj鉢のなかで.
私達は毎年、庭でトマトを鉢植えしています。


Ili bezonas multe da prizorgado, sed fine la rezulto estas rilate al la kvalito tre kontentiga.
Ili bezonas彼らは必要とする
multe da prizorgado 多くの世話を
sed fine しかしさいごに
la rezulto estas その結果は
rilate al la kvalito その質に関して
tre kontentiga非常に満足を与えるような.
とても手間暇がかかりますが、結果は満足すべきものです。

Ili maturiĝas per veraj sunradioj kaj tio estas gustebla.
Ili maturiĝas彼らは成熟する
per veraj sunradioj 真の太陽光線で
kaj tio estas gusteblaそしてそれはおいしい.
  gusto味・風味、 gustebla=bongusta
太陽の光で成熟させたトマトの味は抜群です。

Ili havas pli fortan aromon ol tomatoj el la superbazaro.
Ili havas彼らは持つ
pli fortan aromon ヨリ強い芳香を
ol tomatoj トマトより
el la superbazaroスーパーからの
スーパーで売っているトマトより強い芳香をもっています。



2
Tomatoj estas tre grava frukto kaj tial oni multe esploras por havi tomatojn kiuj kunigas en si ĉiujn bonajn ecojn kiujn la konsumanto deziras. La plej grava eco kompreneble estas la gusto.

Tomatoj estas tre grava frukto kaj tial oni multe esploras por havi tomatojn kiuj kunigas en si ĉiujn bonajn ecojn kiujn la konsumanto deziras.
Tomatoj estas tre grava frukto トマトはとても大切な果実である
kaj tial そしてそれ故に
oni multe esploras人はたくさん調べている
por havi tomatojn トマトを持つために
kiuj =which (pl)
kunigas en si 自分の中に一緒にする
ĉiujn bonajn ecojn すべての良い性質(pl)を
kiujn=which (pl)、それらを
la konsumanto deziras消費者らが望んでいる.
トマトはとても大事な果物ですから、消費者が望むすべての良い特性をそなえたトマトを生産するために多くの研究がおこなわれています。

La plej grava eco kompreneble estas la gusto.
La plej grava eco 最も大切な性質は
kompreneble estas la gustoもちろんその味である.
いちばん大事なのはもちろん味です。



3
Kial ruĝaj tomatoj estas pli bongustaj ol verdaj? Usonaj esploristoj ĝisfunde esploris tiun demandon kaj trovis respondon - en la genetika materialo de tomatoj. La eltrovoj povos permesi estonte tute laŭcele bredi tre bongustajn tomatojn.

Kial ruĝaj tomatoj estas pli bongustaj ol verdaj?
Kial=Why
ruĝaj tomatoj estas赤イトマトは~である
pli bongustaj ol verdaj緑のより味がよい
赤いトマトはどうして青いのよりおいしいのでしょうか。

Usonaj esploristoj ĝisfunde esploris tiun demandon kaj trovis respondon - en la genetika materialo de tomatoj.
Usonaj esploristoj 米国の研究者たち
ĝisfunde esploris 徹底的にしらべた
tiun demandonこの疑問を
kaj trovis respondon –そして答えを見つけた
en la genetika materialo de tomatojトマトの遺伝材料のなかに.
米国の研究者たちがこの疑問に取り組み、トマトの遺伝材料の中にその答えを見つけました。

La eltrovoj povos permesi estonte tute laŭcele bredi tre bongustajn tomatojn.
La eltrovoj povos permesi その発見は約束することを可能にするだろう
estonte tute laŭcele将来、全面的に~を目指して
  lauxcele合目的的に
bredi tre bongustajn tomatojn非常においしいトマトを育種すること.
将来、この非常においしいトマトの育生が全面的に
可能になるでしょう。


4
Enzimo estas la decida faktoro por la malsamaj gustoj de ruĝaj kaj verdaj tomatoj. Esploristoj nun identigis la konstruplanon de tiu enzimo (SICXE 1) en la genetika materialo. Surbaze de tiu eltrovo oni esperas ke estonte eblos bredi tomatojn kiuj distingiĝos per tre alloga gusto. Tion skribas usonaj esploristoj de la teamo ĉirkaŭ Charles Goulet de la Universitato de Gainesville en Florido.

Enzimo estas la decida faktoro por la malsamaj gustoj de ruĝaj kaj verdaj tomatoj.
Enzimo estas la decida faktoro酵素が決定因子である
por la malsamaj gustoj 違う味に対する
de ruĝaj kaj verdaj tomatoj.赤いトマトと緑のトマトの
赤いトマトと青いトマトの味の違いは、酵素が原因でした。

Esploristoj nun identigis la konstruplanon de tiu enzimo (SICXE 1) en la genetika materialo.
Esploristoj nun identigis 研究者らはいま同定した
la konstruplanon de tiu enzimo (SICXE 1) その酵素SICXE 1の構築設計図を
en la genetika materialoその遺伝材料の中で.
研究者たちはトマトの遺伝材料の中に酵素SICXE 1の構造式を同定したにです。

Surbaze de tiu eltrovo oni esperas ke estonte eblos bredi tomatojn kiuj distingiĝos per tre alloga gusto.
Surbaze de tiu eltrovo この発見の基礎の上に
oni esperas ke 人は~を望む
estonte eblos bredi tomatojn将来、トマトを育種できるだろう
kiuj =which (pl)
distingiĝos識別するだろう
per tre alloga gusto非常に魅惑的な味によって.
将来、とても魅惑的な味のトマトが育種できるでしょう。

Tion skribas usonaj esploristoj de la teamo ĉirkaŭ Charles Goulet de la Universitato de Gainesville en Florido.
Tionそれを
skribas usonaj esploristoj米国の研究者らは書く
de la teamo ĉirkaŭ Charles Goulet  Charles Gouletを取り巻くチームの
de la Universitato de Gainesville en Florido フロリダ州ゲンスヴィル大学の
米国フロリダ州ゲンスヴィル大学のシャルル・グーレらのチームの研究成果です。
11月18日
スポンサーサイト

コメントの投稿

非公開コメント

プロフィール

shige1930

Author:shige1930
FC2ブログへようこそ!

最新記事
最新コメント
最新トラックバック
月別アーカイブ
カテゴリ
検索フォーム
RSSリンクの表示
リンク
ブロとも申請フォーム

この人とブロともになる

QRコード
QR
上記広告は1ヶ月以上更新のないブログに表示されています。新しい記事を書くことで広告を消せます。